Brugte gaver kan være så gode som nye

Vi har fået en helt ny forbrugerbevidsthed, der har ført til at vi har ændret hele den måde vi tænker gaver på. Nu er det ikke længer sådan, at det nyeste er det bedste. Brugte gaver kan faktisk være så gode som nye. Hvorfor, kan du læse mere om her.

Giv væk noget du er glad for

En brugt gave, kan for eksempel være et smykke eller et stykke tøj (i god stand selvfølgelig), som du er glad for, og som du tror den anden person vil sætte pris på. Det kan i princippet godt sige noget om, hvor godt man kender den anden person. Det er jo sådan, at vi har alt for mange nye ting der bliver produceret, og denne overproduktion har ledet til den situation vi står i nu, med global opvarmning. Vi skal alle bremse vores forbrug drastisk, og det at ikke altid købe nye (og tit unødvendige ting), kan bidrage til at redde klimaet.

Det er jo ikke sådan at nyt altid er godt. Det at noget har affektionsværdi, er noget der i lige så stor grad kan udgøre en god gave. Vi er også begyndt at sætte pris på brugte ting på en helt ny måde, og brug-og-smid-væk-kulturen, er i stor grad på vej ud. Det ved alle, der for eksempel handler smart og billigt brugt tøj i vintagebutikker, og som kan lide brugte og vintage møbler og genstande. Pyntegenstande der er brugte, er i stor grad helt unikke, og derfor er det også en unik gave man kan give, hvis man vælger at give noget brugt. Men hvad med fine gaver som teknologi, behøver det at være nyt?

Brugt teknologi er den perfekte gave

Overproduktionen af teknologi er næsten lige så voldsom som tøjproduktionen. Vi smider teknologi ud, lang tid inden den er ubrugelig, og du kan få næsten helt ny teknologi som er i perfekt stand – men brugt.

Hvis du kender nogen der ønsker sig en ny telefon, så kan den perfekte gave for eksempel være en brugt samsung galaxy s20. Det er ikke bare bedre for klimaet, det er også meget billigere at købe brugt teknologi, som slet ikke fejler noget.

Det er jo ikke altid sådan at det nyeste altid er det bedste. Bare fordi man hele tiden finder på nye ting man skal proppe ind i en telefon, betyder det ikke at den forrige model, eller modellen inden det, er ubrugelig og uddateret. Derfor skal man tænke sig over, den næste gang man får lyst til en ny telefon. Kan jeg egentlig ønske mig en brugt? De fleste brugte telefoner er refurbished, og fremstår ligesom nye. Bare til en meget billigere penge, og til en meget lavere pris for vores klima.

Tænk over, om du ikke ville blive lige så glad for at modtage en flot, unik brugt ting, eller en brugt telefon som fungerer som ny. Det samme gælder i princippet for al teknologi, som for eksempel en brugt computer. Vi skal tænke os bedre om, når vi køber noget nyt, og vænne os til, at brugte gaver er mindst lige så gode som nye.